home | help ons - doe een donatie | privacy- en cookieverklaring | disclaimer | nieuws | sitemap |

Uw ad blocker houdt onze advertenties tegen

Ons systeem ziet dat u gebruik maakt van een ad blocker, waardoor onze advertenties worden geblokkeerd. Schakelt u uw ad blocker alstublieft uit voor Gedachten-gedichten.nl

Aan het exploiteren van deze website zijn doorlopend kosten verbonden. Terwijl het gebruik van Gedachten-gedichten.nl voor u geheel gratis is, en ook blijft. Deze kosten kunnen niet meer worden gedekt als gebruikers advertenties (massaal) weren (tevens de enige bron van inkomsten). Hierdoor zullen Gedachten-gedichten.nl en andere websites op termijn mogelijk gaan verdwijnen.

Om die reden willen wij u vragen voor Gedachten-Gedichten.nl een uitzondering te maken en uw ad blocker (voor onze website) uit te schakelen. Hartelijk dank alvast!

Klik hier om te zien hoe u dit doet (als u nog niet weet hoe u dit eenvoudig kunt instellen)

Klik na het uitschakelen van uw ad blocker op verversen, deze melding verdwijnt dan.

Altijd de mooiste gedichten op uw Smartphone?De duizenden gedichtjes op deze website zijn ook te bekijken via je Smartphone/Tablet in pocketformaat via de speciaal hiervoor ontwikkelde gedichten app. Zo heeft u op elke verjaardag, feestje, bijeenkomst en waar dan ook ter wereld altijd de de mooiste gedichten paraat!

De gedichten app is momenteel beschikbaar voor alle iPhone, iPad en iPod producten en te downloaden in de Apple Store via deze button:


Gedichten app (NL/BE) - DBRD Projects


Stijlfiguren overzicht - uitleg en voorbeelden

Hieronder vindt u een lijst/overzicht met stijlfiguren, althans de belangrijkste soorten onder de stijlfiguren.

Een stijlfiguur is elke bedoelde (vooropgezette) afwijking van de oorspronkelijke schrijf en/of spreektaal, met als resultaat bij de lezer een bepaald effect te bereiken. Zo kan men hetgeen men uitdrukt bijvoorbeeld juist milder voorstellen dan de werkelijkheid is (soort stijlfiguur: parabool) of juist veel heftiger dan de realiteit (hyperbool) of een milde spot drijven in hetgeen men schrijft (ironie) of juist een heftige spot (sarcasme). Er bestaan z��r veel stijlfiguren, van gemakkelijk herkenbare tot moeilijk herkenbare. Probeer in het dagelijks leven eens om stijlfiguren te herkennen in (uw eigen) uitspraken. U zult zien dat het zeer leuk is als u hier enige kennis van heeft!

Overigens moet een stijlfiguur onderscheiden worden van een stijlfout; die wordt namelijk onbewust gemaakt.

De meest bekende soorten stijlfiguren doen wij via het onderstaande overzicht uit de doeken. U vindt hier dus de betekenis van en de uitleg over deze stijlfiguren, maar ook allerlei voorbeelden ervan. Wist u dat stijlfiguren ook gebruikt worden in sommige gedichten? Probeert u zelf eens een stijlfiguur neer te zetten in een gedicht, bepaald niet gemakkelijk, maar wel heel knap!

Stijlfiguren - overzicht, soorten