home | help ons - doe een donatie | privacy- en cookieverklaring | disclaimer | nieuws | sitemap |

Uw ad blocker houdt onze advertenties tegen

Ons systeem ziet dat u gebruik maakt van een ad blocker, waardoor onze advertenties worden geblokkeerd. Schakelt u uw ad blocker alstublieft uit voor Gedachten-gedichten.nl

Aan het exploiteren van deze website zijn doorlopend kosten verbonden. Terwijl het gebruik van Gedachten-gedichten.nl voor u geheel gratis is, en ook blijft. Deze kosten kunnen niet meer worden gedekt als gebruikers advertenties (massaal) weren (tevens de enige bron van inkomsten). Hierdoor zullen Gedachten-gedichten.nl en andere websites op termijn mogelijk gaan verdwijnen.

Om die reden willen wij u vragen voor Gedachten-Gedichten.nl een uitzondering te maken en uw ad blocker (voor onze website) uit te schakelen. Hartelijk dank alvast!

Klik hier om te zien hoe u dit doet (als u nog niet weet hoe u dit eenvoudig kunt instellen)

Klik na het uitschakelen van uw ad blocker op verversen, deze melding verdwijnt dan.

Altijd de mooiste gedichten op uw Smartphone?De duizenden gedichtjes op deze website zijn ook te bekijken via je Smartphone/Tablet in pocketformaat via de speciaal hiervoor ontwikkelde gedichten app. Zo heeft u op elke verjaardag, feestje, bijeenkomst en waar dan ook ter wereld altijd de de mooiste gedichten paraat!

De gedichten app is momenteel beschikbaar voor alle iPhone, iPad en iPod producten en te downloaden in de Apple Store via deze button:


Gedichten app (NL/BE) - DBRD Projects


Metafoor - uitleg, betekenis en voorbeelden

Hieronder vindt u uitleg en voorbeelden van metaforen (een stijlfiguur), de betekenis en het gebruik daarvan.

Een metafoor is een stijlfiguur waarbij, enkele of meerdere verschillende betekenissen met elkaar verbonden tot een nieuwe betekenis. Metaforen zijn een vorm van beeldspraak. Meestal is de gebruikte metafoor duidelijker/sterker dan de vergelijking, wat wil zeggen dat geen nadere discussie meer volgt omdat de metafoor opzich duidelijk genoeg is.

Voorbeelden van een metafoor:

  • Jij bent een klein kind!

    De aangesproken persoon is deze leeftijd al lang voorbij, maar het gedrag van hem of haar is overeenkomstig het gedrag van een klein kind.

  • Die acrobaat is net een slang; hij is zo lening en wendbaar als een slang
  • Een scholier uit de vierde klas van het Atheneum die wordt neergezet als een 'parapenter'; langzaam komt hij of zij bij zijn of haar doel aan, namelijk het VWO diploma. (iets minder duidelijk voorbeeld)

Bekijk alle soorten stijlfiguren


Niet gevonden wat u zocht? Zoek gericht met Google binnen deze site: